Ciprus magyarul blog
    Friss bejegyzések   |   Rólunk
Biztonságos megosztás
Oszd meg ezt a bejegyzést a közösségi hálózatokon!
 
-
Autóbérlés Cipruson

Ha olyan helyre szeretnénk menni Cipruson, ahol nem megfelelő a buszközlekedés, és a taxi sem jó opció, bérelhetünk autót. Autóbérlés szempontjából Ciprus európai viszonylatban a kedvezőbb árú országok közé tartozik.

Hol érdemes bérelni?

Választhatunk a helyi autóbérlési lehetőségek és az online megoldások között. A helyi irodák általában hosszabb távra szeretik bérbe adni az autóikat, jellemzően 2-3, de inkább 3-4 napnál rövidebb időre szóba sem állnak velünk. Hosszabb távon viszont olyan kedvezményeket tudnak adni, amik bőven kifizetődőbbé tehetik őket online társaiknál. Rugalmasak a visszavétel helyét illetően is és próbálnak alkalmazkodni a a mi igényeinkhez. Ilyen irodát nagyon sokat találunk, ha a turisták által kedvelt környékeken járunk.
A másik lehetőség, hogy online bérelünk autót. Itt általában van lehetőség egy napos autóbérlésre is, amivel meg tudjuk spórolni az éjszakai parkolási díjat, ha olyan környéken lakunk, ahol a parkolás problémát jelent. A kiegészítőkért, mint például a GPS vagy a gyerekülés többet kell fizetnünk és érdemes odafigyelni az üzemanyaggal kapcsolatos szabályokra is (érdemes pl. tele-tele szabályt alkalmazó céget választani).

Pár dolog, amit ciprusi autóbérlés előtt tudni érdemes

  1. A szigeten bal oldali közlekedés van, akinek nincs gyakorlata jobbkormányos autóval, érdemes személyesen irodát választania és tenni pár kört a környéken a bérbeadó iroda munkatársával. Ezt gyakran fel is ajánlják.
  2. Cipruson a bérautók rendszáma piros. Általában óvatosabbak is a piros rendszámú autót vezetőkkel, mert a helyiek sejtik, hogy olyan ülhet a volán mögött, aki nem jobbkormányos autóhoz szokott
  3. A vezetési fegyelem és stílus dél-európai, a magyarhoz képest talán egy kicsit lazább, de egyáltalán nem problémás
  4. A forgalmasabb helyeken a parkolás fizetős, a start-stop parkolás Cipruson még nem elég elterjedt, így kénytelenek leszünk aprópénzzel szaladgálni

Bérelt autóval Észak-Ciprusra

Az online bérelt autókat Észak-Ciprusra átvinni nem szabad. A helyi kis irodák általában engedélyezik, de nem ajánlják. Ha káresemény történik az északi részen, nekünk kell megfizetni a kárt készpénzben, és nekünk kell egyezkednünk az északi biztosítóval a kártérítésről. Észak-Ciprusra belépéskor ugyan külön biztosítás megkötését várják el a határon, azonban az észak-ciprusi biztosítóval jellemzően nem egyeztet kár esetén a déli bérbeadó, azt nekünk kell megtennünk, ami külföldiként komoly bonyodalmat jelenthet, főleg ha emiatt az outtartózkodásunkat kell meghosszabbítani.
A megoldás erre az esetre az, ha olyan - még itthon megkötött - utas- vagy felelősségbiztosítással rendelkezünk, ami fedezetet nyújt a bérelt autóban okozott károkra. Ebben az esetben is fontos megkérdezni, hogy a biztosítás területi hatálya Észak-Ciprusra kiterjed-e.

 

Hozzászólások

Még senki sem szólt hozzá. Itt az idő, hogy te megtedd!

Szólj hozzá!

A neved:

Az e-mail címed (nem jelenik meg):

A hozzászólásod szövege:

Írd be ide a(z) tea szót:

Legújabb hozzászólások

Orbán Péter: Szia! Hol is hogyan kell engedélyt kérni a drón repüléshez Cipruson? Üdv: ...
Sziasztok!: Kérdezni szeretném,hogy a Páfosz-Nikosia buszjegy mennyibe kerül? Illetve,van...
Edit: Sziasztok. Segítségre lenne szükségem nekem is :) Szombatom 10:05 perkor landolunk...
Renára: Sziasztok! Én Larnacabol szertnék átjutni Paphosba de nem mutat semmilyen jellegu...
Péter: Szia! Észak-Ciprusi Mobilinternetről nem tudnál tájékoztatni? Üdv!...
Gábor: Kyreniába sehogy. A déli és északi rész között elég problémás a buszösszeköttetés....
Éva: Szia, Kyrenia-ába Larnaka reptérről hogyan lehet eljutni busszal? Vagy érdemesebb...
Béla: Kedves Gábor! Nagyon hasznos az írás. Köszönettel: Béla...
Timi: Szia!i Larnacából Nissi beachre busszal menjünk, vagy érdemesebb autót bérelni?...
Gizella: Kedves Gábor ! Kérdésem, Paphos repülőtérről hogyan jutok Larnacaba? Köszönöm...

© 2016-2019 Ciprus magyarul blog. Minden jog fenntartva.